АТТЕСТАЦИЯ РАБОЧИХ МЕСТ НА СУДНЕ – ПУТЬ К БЕЗОПАСНОМУ СУДОВОЖДЕНИЮ И ОХРАНЕ ТРУДА ЭКИПАЖА

  • Н. О. Шкворец Херсонська державна морська академія
Ключові слова: атестації робочих місць на суднах, шкідливі і небезпечні фактори на судні, охорона праці, безпека судна, шум, вібрація

Анотація

У статті виконано аналіз Міжнародної та Національної нормативно-правової та законодавчої бази з проблеми атестації на морському транспорті, а також практичний досвід атестації робочих місць на суднах. Аналіз матеріалів показав, що практично по всіх робочих приміщеннях і, особливо, у машинно-котельному відділенню мають перевищення рівня над встановленими нормативними показниками за параметрами: шуму і вібрації, параметрів мікроклімату, електромагнітного поля. На багатьох суднах відсутня документація з атестації робочих приміщень у відповідності з вказаними нормативними документами. Запропоновано розглянути питання практичних рекомендацій атестації робочих приміщень на суднах з метою забезпечення охорони праці та живучості судна.

Посилання

Манильские поправки 2010 г. к кодексу ПДНВ 78.

Закон Украины «Об охране труда» от 14 октября 1992 года № 2694-XII.

Петрова А. В. Охрана труда на производстве и в учебном процессе / А. В. Петрова, А. Д. Корощенко, Р. И. Айзман. – Санкт-Петербург : Сибирское университетское издательство, 2008. – 190 с.

Ефремова О. С. Аттестация рабочих мест по условиям труда в организациях / О. С. Ефремова. – С.-П-б. : Альфа-Пресс, 2007. – 560 с.

Ефремова О. С. Сборник инструкций по охране труда. Часть 2. / О. С. Ефремова. – Москва : Альфа-Пресс, 2008. – 384 с.

Ильина Е. И. Оформление карты аттестации рабочего места по условиям труда в соответствии с требованиями нового порядка / Е. И. Ильина, Т. Н. Частухина. – Иваново : ООО «Научно-исследовательский институт охраны труда».
Опубліковано
2013-07-26