THE BALANCE OF POWER AND DISCIPLINE ON BOARD – COMPONENT OF THE SAFETY OF NAVIGATION

  • А. А. Gurov Херсонська державна морська академія
  • V. Ye. Leonov Херсонська державна морська академія
Ключові слова: ship’s crew, the captain’s authority, discipline, mentality, subordination

Анотація

У статті розглянуті основні принципи та деталі співвідношення влади капітана і адміністрації на морському судні з одного боку і дисципліни з боку членів екіпажу с іншого боку. Цей фактор тим більше звертає на себе увагу, чим більш інтернаціанальним стає екіпаж судна, що в останні роки спостерігається в міжнародному судноплавстві. Різний підхід до дисципліни і субординації в різних країнах дуже яскраво проявляється саме в невеликому колективі і обмеженому просторі, яким, власне, і є судно і судновий екіпаж. Однак, яким би не був багатонаціональним судновий екіпаж, мета одна зберігати на судні порядок і нормальне функціонування. І в цьому сенсі має бути встановлений баланс впливу командира на підлеглого, а також зворотній зв’язок.

Посилання

Обеспечение безопасности плавания судов и предотвращение загрязнения окружающей среды : монография / [Дмитриев В. И., Леонов В. Е., Химич П. Г. и др.] ; под ред. В. И. Дмитриева, В. Е. Леонова. – Херсон : Видавництво ХДМА, 2012. – 400 с.

Менеджмент морских ресурсов / Безлуцька О. П., Колегаев М. О., Кошелик Л. А. и др. – Херсон : Видавництво ХДМІ, 2011. – 100 с.

Michael Masterson. Seafarers’ Rights:Initiatives or Nuisance? [Електронний ресурс] – Режим доступу: www.imo.org
Опубліковано
2011-07-26